Psykosynteesi ja keskusteluterapia

Christer Sundqvist

Psykosynteesi on terapiamuoto, jossa keskitytään itsensä toteuttamiseen. Se on myös rakkauden oppi, joka hyväksyy meidät sellaisina kuin olemme ja houkuttelee esiin sen mitä meistä voi tulla, potentiaalimme.

 

Ihminen on kokonaisuus, joka koostuu kehosta, sielusta, tunteesta ja älystä. Eri osat ovat läheisessä vuorovaikutuksessa keskenään. Miten tämä vuorovaikutus toimii, on ratkaisevan tärkeässä roolissa siinä, miten tunnemme itsemme sekä henkisesti että fyysisesti.

 

Psykosynteesi perustuu siihen, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja meillä on kaikilla oma kehityspotentiaalimme. Kun otamme vastuun itsestämme, olemme myös löytäneet tahtomme elää. Tämä on Roberto Assagiolin kehittämän psykosynteesin perusta.

 

Roberto Assagioli (1888-1974) oli italialainen psykiatri ja se, joka muotoili psykosynteesin teoriat vuosisadan alussa. Assagioli oli mukana psykoanalyyttisessä liikkeessä, jossa sekä Freud että Jung näkivät hänet Italian psykoanalyysin johtajana. Assagioli kuitenkin irtaantui Freudin puhdasoppisuudesta, kun hän piti sitä liian rajoittavana ja keskittyi liikaa sairaan ihmisen hoitoon.

 

Assagioli halusi nähdä asiakkaidensa olevan periaatteessa terveitä yksilöitä, mutta jotka toisinaan toimivat huonommin. Hän halusi luoda psykologian, joka ilmaisisi todellisen minämme; tunteemme ja tarpeemme sekä loisi pohjan rakkaudelle, tahdolle, luovuudelle, viisaudelle ja hengellisyydelle. Sellaista psykologiaa, josta olisi käytännön hyötyä meille ihmisille pyrkimyksessämme elää täydellisemmin ja rikkaammin.

 

https://psykosyntesforbundet.se/

https://www.humanova.com/

 83 total views

Vapaa syövästä vuodesta 2017 lähtien

Meillä on erittäin arvostettu lupa välittää lukijoillemme valittuja tarinoita siitä, kuinka selviytyä syövästä Radical Remission -projektin kautta. Radikaalit remissiot ovat harvinaisia, mutta antavat paljon toivoa syöpää sairastaville. Sivustoa y

Kokemuksia PESHLA-menetelmästä

Yli viisi vuotta sitten selvisi, että ennusteiden mukaan Antti Oinaan ei pitäisi edelleen olla elossa ja kertomassa PESHLA-menetelmästään.   Vuonna 2010 Antilla todettiin uhkaavasti levinnyt sylkirauhassyöpä. Syöpähoitojen avulla (leikkaus ja sä

Henkinen hyvinvointi ja syöpä

Henkinen hyvinvointi on erittäin tärkeässä roolissa syövän torjunnassa. Jos olet masentunut ja / tai stressaantunut, solun hapetus jää puutteelliseksi ja elpymisen mahdollisuudet vähenevät. Siksi voi olla hyödyllistä panostaa suuresti ja itsekkää