Säätiön tarkoitus

 

Säätiön tavoitteena on parantaa elämänlaatua ja parhaimmillaan pidentää syöpäpotilaiden elämää, silloin kun koululääketieteellä ei enää ole apua tarjolla. Säätiö tukee integratiivista lääketiedettä, toisin sanoen koululääketiedettä ja vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä yhdessä. Siksi säätiön verkkosivusto sisältää tietoa sekä koululääketieteellisistä että vaihtoehtoisista hoidoista. Vaihtoehtoisia hoitomuotoja on esitelty ja ne perustuvat ihmisten kokemuksiin, mutta usein (toistaiseksi) puuttuu tieteellinen näyttö. Säätiö haluaa selventää, miten ruumis reagoi ajatukseen ja sieluun.

 

Hallitus

Hallituksessa on viisi tai kuusi jäsentä ja yksi sihteeri, joista puheenjohtaja on aina Flander- tai Hartwall-perheiden jäsen. Muut edustajat ovat 1-2 lääkäriä ja 1-2 edustajaa vaihtoehtoisista hoitomuodoista.

 

Puheenjohtaja: Joachim Flander

 

Varapuheenjohtaja: Lasse Nybergh

 

Hallituksen jäsenet:

 

Peter Floman

 

Melita Tulikoura

 

Sihteeri: Birgitta Flander

 

 

Yleistietoa

Säätiön tehtäviin kuuluu varmistaa, että integratiivisesta hoidosta on saatavilla mahdollisimman helppoa ja ymmärrettävää tietoa. Säätiö järjestää integratiivisen hoidon seminaareja ja konferensseja. Se ylläpitää ensisijaisesti tietoa ja sisältöä tarjoavaa verkkosivustoa, jota päivitetään uusimman nykyaikaisen tutkimuksen ja potilaiden uusien kokemusten mukaisesti.

 

Säätiö tukee integratiivisen hoidon tutkimusta. Esimerkkejä sellaisista voisivat olla: ‘Kuinka ajatuksemme edistävät paranemista ja / tai elämänlaatua?’ ‘Rukous ja paraneminen.’ ‘Miksi plasebo tehoaa ja miten plaseboa voi oppia?’ ‘Ruokavaliomme ja syövän hoito.’ ‘Empatia terveydenhoidossa.’

 

Säätiö voi myöntää tutkimusapurahoja henkilöille, jotka ovat avoimia innovaatioille edellä mainituissa asioissa ja joilla on tarvittava asiantuntemus.