Henkisen minän hoitaminen

Christer Sundqvist

ielenterveys on resurssi, joka auttaa jokapäiväisessä elämässä, väliaikaisessa ahdistuksessa, äkillisissä muutoksissa ja tappioissa. Henkisen terveyden hoito, kun sinulla on syöpä, on erittäin tärkeää. Henkinen tilasi voi jopa olla suuri vastustus tervehtymisellesi. Siksi on tärkeää hakea ammatillista apua. Psyko- tai keskusteluterapian eri muotoihin mukaan meneminen vaatii rohkeutta.

 

Terapia voi olla stressaavaa ja usein se tarkoittaa, että menet kohti kaaosta, kun kaikki käyttäytymismallit tutkitaan ja kyseenalaistetaan. On hyvä tietää tämä, kun aloitat. Sitten prosessi ei ole enää pelottava. Tiedät, että tunnelin toisessa päässä on valoa, on helpompi päästä tunneliin.

 

Mikä pelottaa minua ja mitä teen sille? Olenko liian mukautuvainen ja haluan olla kaikille mieliksi? Ajattelenko muiden tarpeita ensin ennen kuin itseäni? Mitä minä tarvitsen? Välttelenkö riitoja konfliktien välttämiseksi? Tunnenko olevani ulkona tapahtumista? Pitääkö minun olla “ystävällinen” ja vain osallistua?

 

Tällaisessa tilanteessa on ehkä aika teroittaa miekka. Sano mitä mieltä olet. Ehkä elämässäsi on paljon patoutunutta vihaa?

 

Terapiassa saat parempaa tietoa itsestäsi, ymmärryksesi lisääntyy ja tietoisuuden tunteesi kasvaa. Se auttaa selviämään kivuista ja peloista uudella tavalla. Uskallat katsoa hirviötäsi silmiin, joka on ajautunut mielikuviesi varjoihin jo useita vuosia. (Carl-Gustav Jung kutsui varjoa hirviöksi.)

 

Kun huomaat, että hirviö kasvattaa sinussa suuren aarteen, on vielä helpompi aloittaa matka. Hirviö vastaa kysymykseen siitä, miksi sinusta tuntuu pahalta.

 712 näyttökertaa

Syöpä ja COVID-19

Joulukuussa 2019 todettiin uusi koronaviruksen (COVID-19 tai SARS-CoV-2) aiheuttama tauti alun perin Wuhanin osavaltiossa Hubein maakunnassa Kiinassa. Virus on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa, ja WHO on julistanut pandemian sen levitessä maailmanlaajuises

Syöpä on voitettavissa

Syöpä on terveyskeskusteluumme pesiytynyt lopullisena tienviittana kuolemaa kohti. Tämä ei ole koko totuus. Kaikki syövät eivät ole kuolemaan johtavia. Itse asiassa tällä hetkellä on vallalla käsitys siitä, että syöpä on hyvin yksilöllinen sair

Mistelihoito tehoaa mahdollisesti rintasyöpään

Valkoisesta mistelistä (Viscum album L.) valmistetut uutteet ovat saksankielisissä maissa eniten määrättyjä lääkevalmisteita integratiivisessa syöpäpotilaiden avohoidossa. Mistelivalmisteiden käyttö vaihtelee eri syöpälajeissa. Rintasyöpäpotila