Henkisen minän hoitaminen

Christer Sundqvist

ielenterveys on resurssi, joka auttaa jokapäiväisessä elämässä, väliaikaisessa ahdistuksessa, äkillisissä muutoksissa ja tappioissa. Henkisen terveyden hoito, kun sinulla on syöpä, on erittäin tärkeää. Henkinen tilasi voi jopa olla suuri vastustus tervehtymisellesi. Siksi on tärkeää hakea ammatillista apua. Psyko- tai keskusteluterapian eri muotoihin mukaan meneminen vaatii rohkeutta.

 

Terapia voi olla stressaavaa ja usein se tarkoittaa, että menet kohti kaaosta, kun kaikki käyttäytymismallit tutkitaan ja kyseenalaistetaan. On hyvä tietää tämä, kun aloitat. Sitten prosessi ei ole enää pelottava. Tiedät, että tunnelin toisessa päässä on valoa, on helpompi päästä tunneliin.

 

Mikä pelottaa minua ja mitä teen sille? Olenko liian mukautuvainen ja haluan olla kaikille mieliksi? Ajattelenko muiden tarpeita ensin ennen kuin itseäni? Mitä minä tarvitsen? Välttelenkö riitoja konfliktien välttämiseksi? Tunnenko olevani ulkona tapahtumista? Pitääkö minun olla “ystävällinen” ja vain osallistua?

 

Tällaisessa tilanteessa on ehkä aika teroittaa miekka. Sano mitä mieltä olet. Ehkä elämässäsi on paljon patoutunutta vihaa?

 

Terapiassa saat parempaa tietoa itsestäsi, ymmärryksesi lisääntyy ja tietoisuuden tunteesi kasvaa. Se auttaa selviämään kivuista ja peloista uudella tavalla. Uskallat katsoa hirviötäsi silmiin, joka on ajautunut mielikuviesi varjoihin jo useita vuosia. (Carl-Gustav Jung kutsui varjoa hirviöksi.)

 

Kun huomaat, että hirviö kasvattaa sinussa suuren aarteen, on vielä helpompi aloittaa matka. Hirviö vastaa kysymykseen siitä, miksi sinusta tuntuu pahalta.

 16 total views

Vapaa syövästä vuodesta 2017 lähtien

Meillä on erittäin arvostettu lupa välittää lukijoillemme valittuja tarinoita siitä, kuinka selviytyä syövästä Radical Remission -projektin kautta. Radikaalit remissiot ovat harvinaisia, mutta antavat paljon toivoa syöpää sairastaville. Sivustoa y

Kokemuksia PESHLA-menetelmästä

Yli viisi vuotta sitten selvisi, että ennusteiden mukaan Antti Oinaan ei pitäisi edelleen olla elossa ja kertomassa PESHLA-menetelmästään.   Vuonna 2010 Antilla todettiin uhkaavasti levinnyt sylkirauhassyöpä. Syöpähoitojen avulla (leikkaus ja sä

Henkinen hyvinvointi ja syöpä

Henkinen hyvinvointi on erittäin tärkeässä roolissa syövän torjunnassa. Jos olet masentunut ja / tai stressaantunut, solun hapetus jää puutteelliseksi ja elpymisen mahdollisuudet vähenevät. Siksi voi olla hyödyllistä panostaa suuresti ja itsekkää