Visualisoinnin rooli syövän torjunnassa

Christer Sundqvist

Visualisointi on meditaatioon liittyvä rentoutumismenetelmä. Siinä kuvitellaan, että ollaan ympäristössä, joka lisää hyvinvointiasi. Se eroaa meditaatiosta keskittymällä positiivisiin mielikuviin negatiivisten tunteiden sijaan ja sillä hallitaan stressiä.

 

Istut tai makaat rennossa asennossa ja keskityt hengitykseen, aivan kuten meditaatiossa. Ajattelet jotain, joka sinulle merkitsee rauhaa ja turvallisuutta. Ehkä olet kuvitellut, että olet makaamassa kesällä niityllä, kun aurinko paistaa ja pienet mukavat hyönteiset surisevat ympärilläsi… Tai ehkä olet makaamassa laiturilla auringossa kesäpäivänä, kun aallot liplattavat…

 

Valitse jotain, joka tuntuu sinulle sopivalta ja pysy siinä tunteessa muutaman minuutin joka päivä. Alla oleva harjoitus voidaan tehdä yksin, terapeutin johdolla tai tallennetun CD: n avulla. Voit ostaa CD: n Era Novan kirjakaupasta tai EcaP / Bernie Siegelistä http://berniesiegelmd.com/ , sähköpostitse bugsyssiegel@sbcglobal.net.

 

EcaP (exceptional cancer patients, poikkeukselliset syöpäpotilaat) on organisaatio, jonka Bernie Siegel on luonut vakavasti sairaille syöpäpotilaille. Englannin kielellä on paljon audiovisuaalista materiaalia ja äänimateriaalia saatavilla, josta voit nauttia suuresti, jos hallitset kieltä. Älä unohda pyytää oikeaa muotoa (Eurooppa). Käy myös osoitteessa https://chopra.com/ , email younger@chopra.com

 

Myös Suomessa on lääkäreitä, jotka harjoittavat visualisointiterapiaa ryhmissä tai erikseen, sähköpostitse Muller-Niesteadt@hin.ch. Vierasperäisestä korostuksesta huolimatta nämä ihmiset puhuvat suomea ja käyvät usein Suomessa.

 

VISUALISOINTIHARJOITUS SYÖPÄPOTILAILLE

 

Aloita harjoitus rauhoittamalla mielesi.

 

– Keskity ensin anteeksiantoon. Anna anteeksi todellisille ja kuvitelluille vääryyksille, joita eri henkilöt ovat tehneet sinua kohtaan.

 

– Käytä nyt noin 5 minuuttia siihen, että poistat itsestäsi negatiivisen ajatusenergian, myös ne pelon tunteet, joita sairautesi sinussa aiheuttaa. Visualisoi tämä ajatusenergia väriltään mustaksi. Kuvittele nyt käyttöösi pölyimuri, joka kulkee päästä jalkoihin ja imee itseensä kaiken pimeyden, kaiken sen mustan, jonka pelko ja tuska aiheuttavat. Vaikenen tässä pieneksi hetkeksi, jotta voit työstää tätä kohtaa.

 

– Visualisoi nyt vaaleansinisenä hohtava valo pääsi ylle – se edustaa henkiopastasi, jonka kutsut paikalle ja jolta pyydät apua, samalla kun lähetät rakkaudellisia ajatuksia. Keskity hengitykseesi noin viiden minuutin ajan laskemalla hengenvetosi. Kontrolloi hengitystäsi ja ajattele, että hengität sisään harmoniaa ja ulos kaiken sellaisen, missä harmoniaa ei ole. Tavoitteenasi on saattaa sopusointuun hengityksesi ja oman kehosi rytmi.

 

– Kuvittele nyt, että korkeampi tietoisuutesi on suurentuva kultainen pallo, joka suojelee kehoasi. Sano itsellesi: Haluan, että se osa minusta, joka on kuolematon, puolustaa sitä, joka on kuolevaista. Keskity nyt niin hyvin kuin vain osaat. Vedä pallosta puhdasta valkoista valoa ja lähetä se voimasäteenä kehosi elimiin. Koska veresi valkosoluissa on imuunijärjestelmäsi vahvuus, voit visualisoida nuo solut kupliksi, jotka hyökkäävät mustien syöpäsolujen kimppuun ja räjäyttävät ne valon voimalla, joka kukistaa pimeyden!

 

– Jos saat solunsalpaajia, tue hoitoa lähettämällä laventelin väriä, ikään kuin näkisit sen samalla tavalla kuin infrapunalampun valon, ja anna laventelin hohtaa koko kehosi yllä. Laventeli on viisauden ja henkisen voiman väri.

 

– Lähetä nyt vihreää väriä parantamaan syövän vahingoittamia soluja. Voit halutessasi sekoittaa vihreän siniseen – henkioppaasi väriin – kaikkein raskaimmissa vaiheissa. Valitse oma sävysi ja ajattele vihreä juoksevaksi nesteeksi, joka korjaa ja parantaa sisuksesi.

 

– Lopuksi luot vielä uudestaan hohtavan sinisen valon pääsi ympärille säilyttääksesi mielesi voiman ja heikentyneen kehosi hallinnan. Laajenna sininen väri kilveksi kehosi ympärille. Tunne miten tämä rakkauden valon parantava vaikutus ulottuuu sisääsi ja samalla ympäröi sinut. Kuvittele itsesi tilaan, jossa sinua suojellaan ja kannatellaan, ja päätä lausumalla mantra : paranna, paranna, paranna!

 

Lisää luettavaa:

 

http://berniesiegelmd.com/2017/03/accept-retreat-surrender-how-to-heal-yourself/

https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/mentale-redskaber/visualisering/

 2,238 näyttökertaa

Aiheeseen liittyvät avainsanat

Muutamia syöpäterapioita ja ravintolisiä

Seuraavaksi esittelemme muutamia ei-myrkyllisiä terapioita ja ravintolisiä, joita mm. Tanya Harter Pierce yksityiskohtaisesti selostaa kirjassaan. Kaikki selostetut terapiat ovat parantaneet tuhansia erittäin sairaita syöpäpotilaita. Kyseiset hoidot voida

Meditaatio toimii

Syöpäpotilaalle stressi ei ole ollenkaan hyvä olotila. On hyödyllistä saada tietoa rentoutumisesta.   Sri Sri Ravi Shankar sanoo näin:   ”Meditaatio eli mielen rauhoittamisen taito on tehokas tapa laskea stressitasoa. Monien mielestä meditaa

Henkilökohtaisia kokemuksia vaihtoehtoisista syöpähoidoista

Olemme luoneet tietokannan (n = 68 toukokuussa 2019) koululääketieteen ulkopuolelle jäävistä syöpähoidoista. Tässä yksilölliset hoito- ja ravintolisät esitetään siinä järjestyksessä, missä ne esiintyvät tarkistetuissa potilaskuvauksissa. Olem